Love

Love

onsdag 14. desember 2011

Snødekt Brownie Pai :)

Brownies på en ny måte!
Stek dem i et sprøtt butterdeigsskall og dekk dem med hvit sjokoladekrem
og vispet kremfløte.

Garantert en ny favoritt! :)


Forberedelser: 40min+ 1t hviletid.
Steketid: 25 min.

Ingredienser 10 biter:

2,5 dl Hvetemel
4ss Strøsukker
1krm Bakepulver
50g Smør i terninger
1 Egg
Fyll:

5ss Hvetemel
2dl Strøsukker
1ts Bakepulver
125g Smør
2 Egg
200g Mørk sjokolade
5ss kakao

Hvit sjokoladekrem:

100g Hakket hvit sjokolade
3,5dl kremfløte

Slik gjør du:

1) Lag paideigen:
Bland mel, sukker og bakepulver.
Tilsett smør i terninger.
Smuldre sammen til en deig.
Tilsett ett eg, arbeid det inn og la deigen hvile i 1 time i kjøleskap.

2) Sett ovnen på 175'C.
Smør en paiform og kle den med paideigen.
Lag et regelmessig mønster langs kanten med tommelen.
Smelt 150g mørk sjokolade.
Riv resten av sjokoladen grovt og sett til side.

3) Lag fyllet:
Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn ett egg om gangen og ha i den smeltende sjokoladen.
Bland mel, kakao og bakepulver og vend inn sjokoladeblandingen.
Hell røren i paiskallet og stek i 25 minutter.
Så avkjøl helt.

4) Lag sjokoladekremen:
Smelt den hvite sjokoladen sammen med 0,5 dl kremfløte.
Rør kremen glatt, ta den av varmen og avkjøl lett.
Ringle kremen over paien og la det stivne.

5) Pisk resten av fløten og legg den pent på paien.
Pynt med den revne sjokoladen.
Server med en gang.

Næringsinnhold/bit:
kcal 610
fett 40,9g
(mettet fett 26,8g)
karbohydrater 54,9g

Glutenfritt: Nei
Laktosefritt: Nei

TIPS OG RÅD:

Bruk hvit sjokolade av god kvalitet som inneholder mer kakaosmør.
Ellers har sjokoladen lett for å bli kornete når den smelter.

Photobucket

Ingen kommentarer: